Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Τι σχέση έχουν οι Motörhead με τη Χημεία;

                Τι σχέση έχουν οι Motörhead με τη Χημεία;

Περισσότεροι από 100.000 θαυμαστές του Ίαν «Λέμι» Κίλμιστερ –του μπασίστα και τραγουδιστή των Motörhead που έφυγε πέρσι από τη ζωή– ζητούσαν επιτακτικά να δοθεί το όνομά του σε ένα στοιχείο που προστέθηκε πριν από λίγους μήνες στον Περιοδικό Πίνακα. 

Ο Λέμι υπήρξε, για πολλούς, η προσωποποίηση του heavy metal, και έτσι οι οπαδοί του θέλησαν να δοθεί το όνομά του σε ένα… σούπερ heavy μέταλλο του Περιοδικού Πίνακα. Απευθύνθηκε λοιπόν στο Διαδίκτυο ένα κάλεσμα συλλογής υπογραφών υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος και 100.000 άνθρωποι συμφώνησαν σε αυτή την εισήγηση. Ως αποτέλεσμα, οι επιστήμονες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια διόλου ευκαταφρόνητη αριθμητικά ομάδα ατόμων που πρότειναν το νέο στοιχείο, βαρύ μέταλλο 115, να ονομαστεί «Λέμιουμ»! 

Ο εμπνευστής της εκστρατείας δήλωσε σχετικά: «Ο Λέμι ήταν η δύναμη της φύσης και έδινε την αίσθηση του μετάλλου, του αξίζει το δικό του χημικό στοιχείο». 

Προς το παρόν, πάντως, το τεχνητό αυτό στοιχείο έχει την προσωρινή ονομασία Ununpentium και την τελική απόφαση για το επίσημο όνομα θα ληφθεί από τους ερευνητές που το δημιούργησαν πρώτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου