Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση βαθμολογιών-Υπολογισμός μορίων-Μηχανογραφικό 2016

                                                  1. Που βρίσκω τις βαθμολογίες;
Όλοι οι υποψήφιοι  μπορούν από σήμερα 17/6/2016 να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα:                                  http://results.it.minedu.gov.gr 
πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
2. Πώς υπολογίζω τα μόρια;

Για τον υπολογισμό των μορίων (περιλαμβάνει και ειδικά μαθήματα) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αξιόπιστη εφαρμογή της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Ε) η οποία σας προσφέρει εκτός των άλλων και  τη δυνατότητα να δείτε και να εκτυπώσετε όλες τις σχολές στις οποίες μπορείτε να εισαχθείτε με βάση τα μόρια που συγκεντρώσατε σε σχέση με τις περσινές βάσεις. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την εμφάνιση των σχολών που εισάγεστε αν στις βάσεις του 2015 προσθέστε ή αφαιρέσετε π.χ. -100 ή + 100 μόρια.
Κάντε τους υπολογισμούς σας στην εφαρμογή  ΕΔΩ
                                                  
                                        3. Πού και πώς υποβάλλω το μηχανογραφικό;
Οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2016 ξεκινούν από Τετάρτη   15-6-2016 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8-7-2016, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα :
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από Τετάρτη 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό- θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση:   

να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).- Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί , όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 8-7-2016. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.- Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου