Περισσότεροι από 21.000 είναι οι υποψήφιοι που επιλέγουν στο
μηχανογραφικό τμήματα που σχετίζονται με τη Διατροφή, τη Διαιτολογία,
την Τεχνολογία Τροφίμων και την Οινολογία-Τεχνολογία Ποτών, καθιστώντας
τις συγκεκριμένες σχολές εξαιρετικά δημοφιλείς ακόμη και για
αριστούχους υποψηφίους.
13 είναι τα
σχετικά τμήματα που υπάρχουν στο μηχανογραφικό και τα οποία είναι
διάσπαρτα σε τρία διαφορετικά επιστημονικά πεδία (2ο, 3ο, 4ο).
Την περσινή χρονιά οι θέσεις που διατέθηκαν για την κατηγορία του
90% έφτασαν τις 1.202, ενώ συνολικά δόθηκαν 1.322 για όλους τους
υποψηφίους. Τις θέσεις διεκδίκησαν από το 90% 4.544 υποψήφιοι από το 2ο
Επιστημονικό Πεδίο, 9.871 από το 3ο Ε.Π. και 6.843 από το 4ο Ε.Π.
Την περσινή χρονιά οι θέσεις που διατέθηκαν για την κατηγορία του 90% έφτασαν τις 1.202, ενώ συνολικά δόθηκαν 1.322 για όλους τους υποψηφίους. Τις θέσεις διεκδίκησαν από το 90% 4.544 υποψήφιοι από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο, 9.871 από το 3ο Ε.Π. και 6.843 από το 4ο Ε.Π.
Σε ορισμένα τμήματα, μάλιστα, το ποσοστό επιτυχίας για όσους το δήλωσαν
στην κορυφή του μηχανογραφικού ήταν χαμηλό, στοιχείο ενδεικτικό για το
αντίκρισμα που έχουν τα συγκεκριμένα πτυχία στην αγορά εργασίας.
Στην κορυφή της λίστας, τόσο για τη βάση εισαγωγής όσο και το ποσοστό
επιτυχίας, συναντάμε το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής
(Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Η βάση διαμορφώθηκε στα 17.631, επιλέχθηκε
συνολικά από 4.243 υποψηφίους, ενώ 256 από αυτούς το δήλωσαν στην κορυφή
του μηχανογραφικού (ποσοστό επιτυχίας 38,67%).
Πολύ υψηλή ήταν η ζήτηση και στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ
Αθήνας, με τη βάση να φτάνει τα 12.250 μόρια. Το τμήμα επιλέχθηκε
συνολικά από 6.829 υποψηφίους, ενώ κατάφερε να εισαχθεί το 48,25% όσων
το δήλωσαν ως πρώτη προτίμηση.
Τις εντυπώσεις μεταξύ των 13
τμημάτων που παρουσιάζουμε σήμερα κερδίζει και το Τμήμα Οινολογίας και
Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας. Το 56,55% των υποψηφίων που το έβαλε
στην πρώτη θέση του μηχανογραφικό πέρασε τις πύλες του ιδρύματος. Η βάση
εισαγωγής κάθε άλλο παρά απαγορευτική είναι, καθώς οι περσινοί
υποψήφιοι χρειάστηκαν 10.719 μόρια.
ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ
| |||
ΤΜΗΜΑ |
ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
|
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ
|
ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ
|
Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (Γεωπονικό) |
15.448
|
112
|
4.554
|
Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Αργοστόλι) |
8.511
|
108
|
6.612
|
Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής (Χαροκόπειο) |
17.631
|
99
|
4.243
|
Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Λήμνος) |
11.258
|
113
|
3.011
|
Διατροφής και Διαιτολογίας (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) |
14.586
|
69
|
9.871
|
Διατροφής και Διαιτολογίας (ΤΕΙ Κρήτης - Σητεία) |
11.929
|
103
|
7.439
|
Διατροφής και Διαιτολογίας (ΤΕΙ Θεσσαλίας - Καρδίτσα) |
12.616
|
87
|
7.852
|
Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) |
11.421
|
69
|
6.843
|
Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΙ Αθήνας) |
12.25
|
69
|
6.829
|
Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΙ Θεσσαλίας- Καρδίτσα) |
9.316
|
110
|
6.438
|
Τεχνολογία Τροφίμων (ΤΕΙ Πελοποννήσου - Καλαμάτα) |
9.387
|
107
|
6.129
|
Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (ΤΕΙ Αθήνας) |
10.719
|
69
|
6.007
|
Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης - Δράμα) |
8.145
|
87
|
5.833
|
Περισσότερο στο ειδικό αφιέρωμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου