Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

100.000 συνολικές προβολές σελίδας


Συμπληρώθηκαν περίπου 3,5 χρόνια από την υλοποίηση της ιδέας ενός blog χημείας, ως μέσο αλληλεπίδρασης μαθητή και χημικών προσομοιώσεων. Ένα blog  αποκλειστικά φτιαγμένο από αγάπη για τη χημεία και όχι μόνο ως απόρροια ή ως προβολή της επαγγελματικής ενασχόλησης.
Οι προσομοιώσεις είχαν και έχουν το πρόβλημα της γλώσσας (αγγλικά) αλλά γρήγορα αυτό ξεπεράστηκε με κάποιες σύντομες οδηγίες για τη χρήση τους.
Στην πορεία, μετά και από υποδείξεις  μαθητών και συναδέλφων  εμφανίστηκαν αναρτήσεις ασκήσεων, επαναληπτικών διαγωνισμάτων, online tests, σταυρόλεξα, παιχνίδια χημείας, επιστημονικά άρθρα (αναδημοσιεύσεις), εκπαιδευτική επικαιρότητα, θέματα πανελλαδικών και ΠΜΔΧ, προτάσεις θεμάτων ή εργασιών άλλων χημικών και άλλα. Τελευταία βέβαια η κοινοποίηση των περισσοτέρων αναρτήσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν επιβαλλόμενη...
Κόντρα στην  σοβαροφάνεια, δεν έλειψαν τα κρύα...(!) χημικά ανέκδοτα ή οι χιουμοριστικές προσεγγίσεις σε θέματα χημείας και γενικότερα σε εκπαιδευτικά θέματα  με σκίτσα πρωτότυπα ή διασκευασμένα από το διαδίκτυο.
Πίσω από κάθε ανάρτηση πολλές φορές κρυβόταν ατέλειωτες ώρες αναζήτησης στοιχείων και επεξεργασίας για την παρουσίασή τους.
Ζητώ συγγνώμη από εκατοντάδες μαθητές που λόγω έλλειψης χρόνου δε μπόρεσα τις περισσότερες φορές να τους λύσω απορίες ή ασκήσεις που μου έστελναν μέσω mail. Μελλοντικά υπάρχουν βέβαια κάποιες σκέψεις και για το θέμα αυτό.
Με αφορμή τις 100.000 συνολικές προβολές σελίδας που συμπληρώθηκαν σήμερα  παίρνω το θάρρος να συνεχίσω και μέσα από τη μελλοντική βελτίωση του blog να δοθεί η ευκαιρία σε όλο και περισσότερους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία της Χημείας και να την αγαπήσουν.
Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου