Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Το νέο εξεταστικό σύστημα για το σχολικό έτος 2015-2016

εξεταστικο 1

Σύμφωνα με το παραπάνω σχεδιάγραμμα:
1) Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στα Λατινικά της Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στο 1ο Επιστημονικό  Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές  Σπουδές)
2)  Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση με μειωμένα μόρια στο 3ο Επιστημονικό  Πεδίο (Σπουδές Υγείας και Ζωής).
3) Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση στο  4ο Επιστημονικό Πεδίο (Παιδαγωγικές Σπουδές).
εξεταστικο2

Σύμφωνα με το παραπάνω σχεδιάγραμμα:
1) Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν στα Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στα Τμήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Τεχνολογικές και Θετικές Σπουδές)
2) Αν οι υποψήφιοι εκτός από  τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν στη Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στο  3ο Επιστημονικό Πεδίο (Σπουδές Υγείας και Ζωής).
3) Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση στο  4ο Επιστημονικό Πεδίο (Παιδαγωγικές Σπουδές).
εξεταστικο3

Σύμφωνα με το παραπάνω σχεδιάγραμμα:
1) Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση με μειωμένα μόρια στο 3ο Επιστημονικό  Πεδίο  (Σπουδές Υγείας και Ζωής).
2) Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στην Ιστορία  Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό  Πεδίο (Παιδαγωγικές Σπουδές).
3) Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τότε έχουν πρόσβαση στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής).
Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου