Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

28os Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - 46η Ολυμπιάδα Χημείας

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκηρύσσει τον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας  (Π.Μ.Δ.Χ.) στις 22 Μαρτίου 2014, ημέρα Σάββατο (ώρα 8.30 π.μ.). 
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των Ε-ΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της  Α΄ και Β΄ τάξης, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης. Στο διαγωνισμό αυτό η Ε.Ε.Χ. θα βραβεύσει  15 μαθητές από τη Β’ Λυκείου και 15 μαθητές από τη Γ’ Λυκείου. 
  • Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση στο Διευθυντή του σχολείου τους  μέχρι τις 10 Μαρτίου 2014. 

 Από το διαγωνισμό θα επιλεγούν οι μαθητές που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία (6 μαθητές από αυτούς που εξετάστηκαν στα θέματα της Γ΄ Λυκείου και 4 από αυτούς που εξετάστηκαν στα θέματα της Β΄ Λυκείου, καθώς και οι ισοβαθμήσαντες με αυτούς). 
 Η Ε.Ε.Χ. θα φροντίσει για την άσκησή τους και στη συνέχεια για την επιλογή της τελικής ομάδας των τεσσάρων (4) μαθητών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ανόι του Βιετνάμ (Ιούλιος 2014). 
Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.
Για την επίσημη ιστοσελίδα της 46ης Ολυμπιάδας Χημείας πατήστε εδώ  Μπορείτε να βρείτε παλιότερα θέματα με τις λύσεις τους
46η ICho (Ολυμπιάδα Χημείας)-Ανόι Βιετνάμ

Αν θέλετε να δείτε που έγιναν οι παλαιότερες Ολυμπιάδες Χημείας πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου