Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Γ΄ Λυκείου: Περιοδικός Πίνακας-Τομείς s,p,d,f

                         

1. Δείτε εδώ τον καλύτερο Περιοδικό Πίνακα στο διαδίκτυο στα Ελληνικά!  Πατήστε πάνω σε κάποιο από τα στοιχεία που θέλετε και δείτε όλες τις πληροφορίες γι' αυτό από τη  wikipedia.
2. On line πολλαπλής επιλογής στον Περιοδικό Πίνακα εδώ.
3. Οι τομείς του Π.Π. εδώ
4. Για φωτογραφίες και video των στοιχείων πατήστε εδώ (Αν πατήσετε πάνω στη φωτογραφία του στοιχείου τη βλέπετε σε μεγέθυνση και αν ξαναπατήστε πάνω της μπορείτε να δείτε και video με το στοιχείο). Επίσης εδώ  ένα πολύ καλοφτιαγμένο site που κλικάροντας σε κάθε στοιχείο του περιοδικού πίνακα , μας εμφανίζει να βιντεάκι με διάφορες πληροφορίες για το καθένα! Είναι μια προσπάθεια ενός group από το πανεπιστήμιο του Nottingham. 
5. Πολύ καλή εφαρμογή για τον Π.Π. εδώ. Πατήστε s,p, d, f να δείτε τους τομείς, ενώ βάζοντας μία χρονολογία στο Elements known in year βλέπετε ποια στοιχεία είχαν ανακαλυφθεί μέχρι τότε. Στο Temperature ρυθμίστε ποια θερμοκρασία θέλετε και δείτε τη φυσική κατάσταση όλων των στοιχείων. Περνώντας το ποντίκι πάνω από κάθε στοιχείο βλέπετε κάποιες πληροφορίες ενώ για περισσότερες πατήστε πάνω του. Με το clear filters ξεκινάτε από την αρχή.
6. Πολύ καλοί Π.Π: 12, ( , για ηλεκτρονιακή δομή των στοιχείων του Π.Π.), 456
7. Η τέχνη στην υπηρεσία του Περιοδικού Πίνακα. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε αυτήν  εδώ τη σελίδα. Πραγματικά καταπληκτικοί Περιοδικοί Πίνακες.
8. Τα ονόματα των χημικών στοιχείων στα Αγγλικά εδώ

Και το κλασσικό τραγούδι για τον Π.Π.

                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου