Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Το νέο εξεταστικό σύστημα για τις Πανελλαδικές του 2020


  • Δημιουργούνται 4 ομάδες Προσανατολισμού με ένα επιστημονικό Πεδίο ανά ομάδα και ο υποψήφιος επιλέγει μόνο ένα Πεδίο και όχι δυο, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
  • Οι Πανελλαδικές διεξάγονται με 4 μαθήματα ανά ομάδα και έχουν όλα την ίδια βαρύτητα. Η εξεταστέα ύλη σε κάθε μάθημα αυξάνεται σημαντικά.
  • Ο βαθμός του Απολυτηρίου δεν προσμετράται για την εισαγωγή των υποψηφίων.
  • Θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε σχολές χαμηλής ζήτησης στα τμήματα που ο αριθμός των αιτήσεων θα είναι μικρότερος από τις διαθέσιμες θέσεις. Τα τμήματα αυτά ονομάζονται Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης (ΤΕΠ). Τα υπόλοιπα τμήματα ονομάζονται τμήματα πρόσβασης μόνο με πανελλαδικές εξετάσεις (Τ.Π.Π.Ε).
  • Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων (ξένη γλώσσα, σχέδιο. ΤΕΦΑΑ κ.λ.π) θα γίνεται μόνο με Πανελλαδικές Εξετάσεις για όλους.
  • Για την απόκτηση του Απολυτηρίου οι μαθητές θα εξετάζονται στα 4 μαθήματα που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές και θα προηγούνται των Πανελλαδικών. Τα σχολεία χωρίζονται σε ομάδες ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τα θέματα δίνονται από καθηγητές όλων των σχολείων της ομάδας και θα προκύπτουν με κλήρωση από μεγαλύτερο πλήθος. Οι επιτηρητές θα είναι καθηγητές άλλων σχολείων, διαφορετικής ειδικότητας με το εξεταζόμενο μάθημα και τα ονόματα στα γραπτά θα είναι καλυμμένα Θα βαθμολογούνται από καθηγητές άλλων σχολείων. Ο βαθμός Απολυτηρίου για τα ΤΕΠ δε «μετράει», αρκεί μόνο να υπάρχει το Απολυτήριο. Δυνατότητα μετεγγραφής στα ΤΕΠ δεν υπάρχει.

Πατήστε στην εικόνα για μεγεθυνση
Περισσότερα   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου