Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Το νέο πρόγραμμα σπουδών για τη Β΄ Λυκείου


Από τις παραπάνω 2 ομάδες ο μαθητής της Β΄Λυκείου θα επιλέξει μία μόνο, ανάλογα με τις σχολές που σκέφτεται να διεκδικήσει στη Γ΄Λυκείου.

(Στη Γ΄Λυκείου ο μαθητής επιτρέπεται να επιλέξει μία μόνο από τις έγχρωμες κατηγορίες σχολών. Π.χ. ο μαθητής των Θετικών σπουδών όταν θα πάει στη Γ΄Λυκείου θα διεκδικήσει μία(!!!) μόνο ομάδα σχολών. Την ροζ ή την κόκκινη ή την κίτρινη ή την πράσινη. Αυτές λέγονται ΕΠΕ δηλ. Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης. Η ροζ και η κόκκινη έχουν-εκτός των άλλων μαθημάτων- Πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα και τη Χημεία.  Για όσους θέλουν περισσότερα διαβάστε εδώ )Πατώντας πάνω στις εικόνες μπορείτε να τις μεγεθύνετε

Σημείωση για τους μαθητές που θα επιλέξουν Θετικές σπουδές:
Ένας μεγάλος όγκος της ύλης της Χημείας που διδάσκονταν στη Β΄Λυκείου τώρα μεταφέρεται στη Γ' Λυκείου (6 ώρες/εβδομάδα!). Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαίο να διδαχθούν από τη Β΄Λυκείου κάποια  κεφάλαια της Γ΄Λυκείου.

Σημείωση για τους μαθητές που θα επιλέξουν Ανθρωπιστικές σπουδές:
Με δεδομένο τις πιθανές ελλείψεις στην ύλη της Χημείας Α΄Λυκείου θα γίνουν επιπλέον ενισχυτικά μαθήματα (μέχρι την έναρξη των σχολείων το Σεπτέμβριο) σε όσους το επιθυμούν.
Επίσης καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς όταν κρίνεται αναγκαίο θα προστίθεται έξτρα χρόνος στις παραδόσεις της ύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου