Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τέλος σχολικής χρονιάς-Καλό καλοκαίρι!!!

Μία ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της!
Μία χρονιά με πολύ άγχος και κούραση, ειδικά για τη Γ΄ Λυκείου, τελείωσε.
Τώρα είναι ώρες περισυλλογής για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού και όλοι (μαθητές και καθηγητές) θα πρέπει στη συνέχεια να ξεκουραστούμε, περιμένοντας την ανακοίνωση των βάσεων τον Αύγουστο.
Καλά αποτελέσματα παιδιά και να θυμάστε ότι είναι η πρώτη από τις πολλές μάχες στις οποίες θα πάρετε μέρος!!!
               Καλό Καλοκαίρι σε όλους - Καλή ξεκούραση

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Στατιστικά στη Χημεία Θετικής 2009-2013

 Όπως φαίνεται και από το διάγραμμα που ακολουθεί το ποσοστό των μαθητών που βαθμολογούνται από 18-20 έχει μειωθεί στο μισό(!) από το 2009.
Είναι γεγονός ότι η δυσκολία των εξετάσεων (σε όλα τα μαθήματα) έχει αυξηθεί και η σωστή προετοιμασία των μαθητών πρέπει να γίνεται σωστά και έγκαιρα.

 Το 2013 το 22,26%  των μαθητών βαθμολογήθηκε  από 18-20. 
  Το αντίστοιχο ποσοστό του φροντιστηρίου "ΚΕΝΤΡΟΝ" για το 2013  είναι  40%  !

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τα  Πανελλαδικά στατιστικά 2009-2013 στη Χημεία Θετικής και σε χαμηλότερες κλίμακες βαθμολογιών:
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση
Οι σταθμισμένοι πίνακες που ακολουθούν δείχνουν μία διαρκή πτώση στις Πανελλαδικές επιδόσεις των μαθητών στη Χημεία που οφείλεται βέβαια κατά κύριο λόγο στην αύξηση του βαθμού δυσκολίας των εξετάσεων.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίοι πίνακες είναι του συναδέλφου χημικού Μπαλτζόπουλου Αντώνη (www.ylikonet.gr)
 

Περισσότερα στατιστικά για το 2013  εδώ

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας 2013


                                           logo
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα (δείτε εδώ) του ΠΜΔΧ 2013.
Συγχαρητήρια στους μαθητές της Β΄ Λυκείου του φροντιστηρίου "ΚΕΝΤΡΟΝ" (οι μοναδικοί του Ν. Καρδίτσας) που ήταν επιτυχόντες σ' αυτόν το διαγωνισμό.






Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Σύστημα Υποβολής Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου 2013

                               
                                  
Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν και φέτος ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού. Οι προθεσμίες όμως δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου.

Πατήστε εδώ για να μπείτε στην εφαρμογή υποβολής Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού.

Δείτε και τυπώστε το επίσημο μηχανογραφικό του 2013 εδώ

Τα επίσημα στατιστικά των Πανελλαδικών 2013 εδώ
Για τη Χημεία Θετικής:
18-20: 22,26 %         15-17,9: 25,68 %      12-14,9: 17,72 %    10-11,9: 7,89%  
5-9,9: 15,73 %          0-4,9: 10,69 %

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

On line υπολογισμός μορίων για το μηχανογραφικό του 2013

Πλησιάζει η ημέρα της ανακοίνωσης των βαθμολογιών για τις Πανελλαδικές του 2013 (πιθανότατα 21 Ιουνίου).
Μπορείτε εδώ να υπολογίσετε on line τα μόρια που συγκεντρώνετε σε κάθε πεδίο (απαιτούνται και οι βαθμοί στα προφορικά 1ου και 2ου τετραμήνου για τα 4 μαθήματα)
  • Οι βάσεις του 2012 σε σύγκριση με τις βάσεις του 2011 εδώ (ας έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι, εκτός του 1ου πεδίου, ότι λόγω της δυσκολίας των φετινών θεμάτων θα υπάρχει μία πτώση στις βάσεις του 2013)
 Μέχρι να ανακοινωθούν τα στατιστικά του 2013 δείτε για το μάθημα της Χημείας Θετικής τα στατιστικά για το 2011 και 2012 στην εικόνα  που ακολουθεί:
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

  •  Δείτε εδώ το μηχανογραφικό του 2013.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Απαντήσεις στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις-Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης

Δείτε τις εκφωνήσεις των θεμάτων εδώ

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση


Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Απαντήσεις στα επαναληπτικά θέματα Χημείας Τεχνολογικής κατεύθυνσης 2013

Δείτε εδώ τις εκφωνήσεις των θεμάτων από τις επαναλητπικές εξετάσεις στη Χημεία-Βιοχημεία Τεχνολογικής κατεύθυνσης.
Ακολουθούν οι απαντήσεις στη Χημεία:
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγένθυση
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγένθυση

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πληροφορίες για τα τμήματα Χημείας των Πανεπιστημίων και το επάγγελμα του Χημικού


Αυτές τις ημέρες, εν αναμονή βέβαια των βαθμολογιών, οι σκέψεις για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού κυριαρχούν.
Η Χημεία είναι από τα μαθήματα που αρέσουν στους μαθητές γι' αυτό αρκετοί σκέφτονται και μάλιστα και ως πρώτη προτίμηση,  τα τμήματα Χημείας των ελληνικών πανεπιστημίων.
Παρακάτω ακολουθούν οι διευθύνσεις των site όλων των τμημάτων Χημείας όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα σπουδών κ.λ.π.

1. Χημείας- Αθήνα (βάση 2012: 16.852)

2. Χημείας-Θεσσαλονίκη(βάση 2012: 15.806)

3. Χημείας-Πάτρα(βάση 2012: 15.250)

4. Χημείας-Ιωάννινα(βάση 2012: 14.806)


Εργάζομαι ως χημικός


Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η δομή, η σύνθεση, οι ιδιότητες και οι μετασχηματισμοί τής οργανικής και ανόργανης ύλης είναι τα αντικείμενα μελέτης του χημικού. Με σύγχρονες μεθόδους για τον καθορισμό της χημικής σύστασης και των ιδιοτήτων των σωμάτων, εξετάζει την αλληλεπίδρασή τους, ανακαλύπτει νέες ουσίες αναπτύσσοντας συνεχώς τις υπάρχουσες, ενώ αναλύει και ελέγχει τα βιολογικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Το πεδίο των πρακτικών εφαρμογών του χημικού είναι ιδιαίτερα ευρύ. Η Βιοχημεία, η Κλινική Χημεία, η Κλινική Ωκεανογραφία, η Χημεία Τροφίμων, η Κβαντική Χημεία και η Χημεία Περιβάλλοντος αποτελούν σημαντικούς και ενδιαφέροντες κλάδους της επιστήμης της Χημείας. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο χημικός διδάσκει Οργανική και Ανόργανη Χημεία, καθώς και συγγενή μαθήματα των θετικών επιστημών, όπως Φυσική και Βιολογία.
Στη βιομηχανική παραγωγή ο χημικός παρεμβαίνει στα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και βελτίωσης τεράστιου φάσματος προϊόντων, όπως έλεγχος και ποιότητα τροφίμων, ποτά, πλαστικά, καύσιμα, απορρυπαντικά, χρώματα, φάρμακα κ.λπ., ενώ οι χημικές μελέτες που πραγματοποιεί εφαρμόζονται στη βιομηχανία, στην ιατρική αλλά και στην αντιμετώπιση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Συνθήκες Εργασίας:
Τα εργαστήρια, οι βιομηχανίες και οι αίθουσες διδασκαλίας είναι χώροι στους οποίους εργάζεται συνήθως ο χημικός. Ακολουθεί κανονικό ωράριο εργασίας, το οποίο όμως συχνά υπερβαίνει όταν πραγματοποιεί έρευνες. Οι ανθυγιεινές και πολλές φορές επικίνδυνες χημικές ουσίες με τις οποίες έρχεται σε επαφή, επιβάλλουν τη λήψη κατάλληλων μέτρων προφύλαξης.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ερευνητικό πνεύμα πρέπει να χαρακτηρίζουν το χημικό. Επίσης, πρέπει να διαθέτει παρατηρητικότητα, μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και επιμονή, ιδιαίτερα όταν ασκεί ερευνητικό έργο.
Μισθολογικά στοιχεία:
Σας παρουσιάζω ένα απόσπασμα από  άρθρο της  εφμερίδας "ΕΘΝΟΣ".  Σ΄ αυτό επιδιώκεται ο υπολογισμός του TEAX των ασφαλισμένων, αλλά μέσα από τα παραδείγματα φαίνονται οι μισθοί σε διάφορες κατηγορίες ασφαλισμένων χημικών καθώς και το ποσό της επικουρικής σύνταξης που θα λάβει αντίστοιχα ο ασφαλισμένος:
Το απόσπασμα από  άρθρο της  εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" (Δευτέρα, 16/4/2012):
''Η θεμελίωση και ο τρόπος υπολογισμού για τους ασφαλισμένους:
Οι ασφαλισμένοι του ΤΕΑΧ είναι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες. Γι' αυτό έχουν πολλά και διαφορετικά ταμεία κύριας ασφάλισης, όπως ΙΚΑ, ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ), ΟΑΕΕ, Γενικό Λογιστήριο κλπ. Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου είναι ακριβώς ίδιες με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στον εκάστοτε κύριο φορέα στον οποίο υπάγονται οι ασφαλισμένοι.
α) Τρόπος υπολογισμού για παλαιούς ασφαλισμένους (που είχαν πρωτοασφαλιστεί πριν από την 1/1/1993).
1. Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ως συντάξιμες αποδοχές θεωρούνται οι αποδοχές της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας βάσει της οποίας καταβάλουν εισφορές κατά τον προηγούμενο της διακοπής της εργασίας μήνα επί 21% επί χρόνια ασφάλισης δια 35. (Σ.Σ.Ε. του τελευταίου μήνα*21%*χρόνια ασφάλισης/35).
2. Για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ κ.λπ., ως συντάξιμες αποδοχές θεωρούνται οι αποδοχές του βασικού μισθού που προβλέπονται από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων κατά τον προηγούμενο της διακοπής της εργασίας μήνα επί 16% επί χρόνια ασφάλισης δια 35. (βασικός μισθός τελευταίου μήνα*16%* χρόνια ασφάλισης/35).
Παραδείγματα:
Εστω εργαζόμενος σε χημική βιομηχανία σε θέση με αποδοχές τελευταίου μήνα πριν από την έξοδο -σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα από την αντίστοιχη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας- 1.500 ευρώ, που έχει 20 χρόνια προϋπηρεσίας. Θα λάβει σύνταξη : 1.500 *21% = 315*20 = 6.300 / 35 = 180 ευρώ.
Έστω ελεύθερος επαγγελματίας χημικός σε θέση με αποδοχές τελευταίου μήνα πριν την έξοδο - σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα από την αντίστοιχη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - 2.300 ευρώ, που έχει 35 χρόνια προϋπηρεσίας. Θα λάβει σύνταξη : 2.300 *21% = 483*35 = 16.905 / 35 = 483 ευρώ.
Έστω δημόσιος υπάλληλος χημικός με βασικό μισθό τελευταίου μήνα πριν την έξοδο 1.800 ευρώ και 37 χρόνια στη δουλειά. Θα λάβει σύνταξη : 1.800 *16% = 288*37 = 10.656 / 35 = 304 ευρώ. Για τις μειωμένες συντάξεις γίνονται οι ανάλογες μειώσεις που ισχύουν στους κύριους ασφαλιστικούς φορείς από τους οποίους λαμβάνει σύνταξη ο ασφαλισμένος.
β) Τρόπος υπολογισμού για νέους ασφαλισμένους (που μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την 1/1/ 1993)
Η σύνταξη γήρατος υπολογίζεται με βάση τις συντάξιμες αποδοχές, που είναι το πηλίκο της διαίρεσης του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών που έλαβε ο ασφαλισμένος κατά τα πέντε ημερολογιακά έτη που προηγούνται του έτους εκείνου κατά το οποίο υποβάλλεται η αίτηση για σύνταξη δια του αριθμού των μηνών απασχόλησης που έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος μέσα στα πέντε ανωτέρω ημερολογιακά έτη χωρίς τον υπολογισμό εορτών και του επιδόματος αδείας.
Οι αποδοχές του ασφαλισμένου για κάθε έτος λαμβάνονται αυξημένες κατά το ποσοστό που αυξήθηκαν οι συντάξεις του Ταμείου, εκτός του τελευταίου έτους.
Το ποσό πλήρους μηνιαίας σύνταξης είναι το 20% των συντάξιμων αποδοχών για 35 έτη ή 10500 ημέρες ασφάλισης. Για χρόνο μικρότερο ή μεγαλύτερο των 35 ετών ή 10.500 ημερών μειώνεται ή αυξάνεται κατά 1/35 για κάθε επί έλαττον ή επιπλέον έτος ή 300 ημέρες ασφάλισης''. Δείτε ολόκληρο το άρθρο
Από τον κλάδο των χημικών αναλύσεων σας παραθέτουμε ενδεικτικά ένα  τιμολόγιο χημικών αναλύσεων.

Σπουδές:
Σπουδές παρέχονται στα Τμήματα Χημείας, που λειτουργούν στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ηράκλειο), καθώς και στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου (2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών στο μηχανογραφικό δελτίο της Κύπρου). Τα Τμήματα ανήκουν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών (πρόσβαση από θετική ή τεχνολογική κατεύθυνση: α. Τεχνολογίας και Παραγωγής β. Πληροφορικής και Υπηρεσιών, χωρίς απώλεια μορίων). Οι σπουδές διαρκούν οχτώ εξάμηνα και οδηγούν σε τίτλο σπουδών επιπέδου 5.
Το Τμήμα Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό, Πανεπιστήμιο Αθηνών περιλαμβάνει 3 τομείς: α. Θεωρητική Χημεία - Φυσικοχημεία - Ανόργανη Ανάλυση - Ενόργανη Ανάλυση - Οργανολογία - Χημική Μηχανική (Εφαρμοσμένη Φυσικοχημεία), β. Οργανική Χημεία - Οργανική Χημική Τεχνολογία - Χημεία Τροφίμων - Βιοχημεία - Κλινική Χημεία, γ. Ανόργανη Χημεία - Ανόργανη Χημική Τεχνολογία - Περιβαλλοντική Χημεία.
Το Τμήμα Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει 4 τομείς: α. Γενικής και Ανόργανης Χημείας, β. Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας, γ. Φυσικής, Αναλυτικής και Περιβαλλοντικής Χημείας, δ. Χημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανικής Χημείας.
Το Τμήμα Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας περιλαμβάνει 3 τομείς: α.Οργανικής Χημείας, Βιοχημείας και Φυσικών προϊόντων, β.Φυσικοχημείας, Ανόργανης και Πυρηνικής Χημείας γ. Χημικών Εφαρμογών, Χημική Ανάλυση και Χημεία Περιβάλλοντος.
Το Τμήμα Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων περιλαμβάνει 3 τομείς: α. Ανόργανης Χημείας και Αναλυτικής Χημείας, β. Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας, Βιομηχανικής γ. Χημείας και Χημείας Τροφίμων, δ. Φυσικοχημείας.
Το Τμήμα Χημείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης περιλαμβάνει 5 τομείς: α. Ανόργανη Χημεία β.Βιοχημεία, γ. Οργανική Χημεία, δ. Περιβαλλοντική και Αναλυτική Χημεία, ε. Φυσικοχημεία.
Οι πτυχιούχοι αυτών των τμημάτων μπορούν να συνεχίσουν σπουδές μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, λειτουργούν τα εξής Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Μ.Π.Σ.):
Στo Πανεπιστήμιο Αθηνών: α. Το Γενικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, β. Επιστήμη Πολυμερών και Εφαρμογές της, γ. Διδακτική της Χημείας και νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες, δ. Χημική Ανάλυση – Έλεγχος Ποιότητας, ε. Οργανική Σύνθεση και Εφαρμογές στη Χημική Βιομηχανία, στ. Κατάλυση και Εφαρμογές της, ζ. Ωκεανογραφία (Διατμηματικό).
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Μ Π Σ. στη Χημεία, Βιολογία, Βιοχημεία, Φυσική, Γεωλογία, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική, Ιατρική, Κτηνιατρική, Γεωπονία, Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών.
Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας: α. Χημεία Βιοοργανικών και Φαρμακευτικών Προϊόντων
(Σύνθεση, απομόνωση, ανάλυση, ιδιότητες, εφαρμογές) β .Χημεία Υλικών Προηγμένης Τεχνολογίας (Πολυμερή, καταλύτες, κεραμικά, προσροφητές), γ. Εφαρμοσμένη Βιοχημεία – Βιοτεχνολογία, δ. Περιβαλλοντική Ανάλυση.
Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: α. Χημικές και Βιοχημικές Τεχνολογίες με (5) κατευθύνσεις:
(Α. Κλινική Βιοχημεία και Ανοσοχημεία-Μικροβιακή Βιοτεχνολογία, Β. Χημική, Περιβαλλοντική και Υπολογιστική Τεχνολογία-Προσομοίωση, Γ. Χημεία Νέων Υλικών-Πολυμερή, Δ. Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, Ε. Αναλυτικές Τεχνικές Χημείας και Εφαρμογές), β. Νέες Τεχνολογίες Χημικής Εκπαίδευσης, γ: Βιοανόργανη Χημεία (Διαπανεπιστημιακό).
Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: α. Γενικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (γενικοί ερευνητικοί τομείς: Οργανική Χημεία, Ανόργανη Χημεία, Φυσική και Θεωρητική Χημεία, Περιβαλλοντική και Αναλυτική Χημεία και Βιοχημεία). β. Εφαρμοσμένη Μοριακή Φασματοσκοπία, γ. Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα, δ. Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος, ε. Τεχνολογίες Προστασίας Περιβάλλοντος.

Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Το επάγγελμα του Χημικού είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο από το Ν. 3518 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τ.261/Α/ στις 13-11-1927.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Ο πτυχιούχος χημικός μπορεί να απασχοληθεί επαγγελματικά τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι κυριότεροι επιμέρους τομείς επαγγελματικής απασχόλησης των χημικών είναι οι παρακάτω:
α) Δημόσιος τομέας: Τα διάφορα υπουργεία και οι οργανισμοί που εποπτεύονται απ' αυτά. Στις θέσεις αυτές ο χημικός ασχολείται κυρίως με τον ποιοτικό έλεγχο των διαφόρων εισαγόμενων και εξαγόμενων προϊόντων (πρώτες ύλες βιομηχανίας, καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα) και τον περιβαλλοντικό έλεγχο. Επιπλέον, ο χημικός μπορεί να εργαστεί ως ερευνητής στα διάφορα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα και ινστιτούτα.
β) Βιομηχανικός τομέας: Ο χημικός αναλαμβάνει ευθύνες στην παραγωγή, τον ποιοτικό έλεγχο των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων, καθώς και στην έρευνα για την παραγωγή και διάθεση νέων προϊόντων. Μπορεί να εργαστεί στη χημική βιομηχανία, σε εργοστάσια παραγωγής τροφίμων, ποτών, φαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών, πλαστικών, λιπασμάτων κ.α.,
γ) Τομέας Υγείας: Ο χημικός ασχολείται με βιοχημικούς προσδιορισμούς σε νοσηλευτικά ιδρύματα και οργανισμούς.
δ) Εκπαιδευτικός τομέας: Ο χημικός μπορεί να εργασθεί ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσια, Λύκεια) και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
ε) Ιδιωτικός εμπορικός τομέας. Σημαντικός αριθμός ασχολείται με τις εισαγωγές και εξαγωγές χημικών προϊόντων, πρώτων υλών, ειδών χημικής βιομηχανίας και οργάνων χημικών αναλύσεων και ελέγχου.
στ) Ο χημικός μπορεί να ιδρύσει ιδιωτικά εργαστήρια για αναλύσεις κάθε τύπου, όπως π.χ. εργαστήρια ελέγχου οίνων και τροφίμων.

Πηγές Πληροφόρησης:
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Χημείας, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Μεταβατικό Κτίριο (Ισόγειο), 45110 Ιωάννινα, τηλ.: +30 26510 97194-5, web site: http://www.uoi.gr/gr/schools/ximiko/frame1.htm
• Πανεπιστήμιο Πάτρας: Πανεπιστημιούπολη, 26504 Ρίο Πάτρα, τηλ.: +30 2610 997100-1,+30 2610 99172, +30 2610 997902,+30 2610 997900,+30 2610 996007, +30 2610 997118-20,+30 2610 996012, +30 2610 996013, Φαξ +30 2610 991711, web site: http://www.chem.upatras.gr/
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Τμήμα Χημείας Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΘ 220871003, Βούτες – Ηράκλειο, Τηλ.: +30 81 393210+30, 81 393215, Fax: +30 81 210106, +30 81 393212, E-mail: secretary@rector.uoc.gr, http://www.chemistry.uoc.gr
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πανεπιστημιούπολη, 157 84 Ζωγράφου, τηλ.: +30 210 7274342 , +30 210 7274098, +30 210 727,+30 210 4386, +30 210 727 4947, +30 210 727 4088, web site: http://www.chem.uoa.gr/, http://www.chem.uoa.gr/
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Κτίριο Γραμματειών Σχολής Θετικών Επιστημών Γραμματεία Τμήματος Χημείας, Πανεπιστημιούπολη, 54124 Θεσσαλονίκη, τηλ.: +30 2310 997640-50-60-70-80, FAX: +30 2310 997642, E-mail: info@chem.auth.gr, web site: http://www.chem.auth.gr/
Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου “Αναστάσιος Γ. Λεβέντης”, Τ.Θ. 20537, Τ.Κ. 1678 Λευκωσία, τηλ.: +357 22894000, fax: +357 22892100, e-mail: info@ucy.ac.cy, web site: htpp://www.ucy.ac.cy
Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Πανεπιστημιούπολη, 451 10 Ιωάννινα, τηλ.: +30 26510 98851, -97348, -98455, -98458, fax: +30 26510 98686, e-mail: career@uoi.gr, web site: http://career.admin.uoi.gr
Υπηρεσία Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Πατρών: Πανεπιστημιούπολη (Κτίριο Α') 265 04, Πάτρα, τηλ: +30 2610 996678, 996679, Fax: +30 2610 996679, email: grafdias@upatras.gr, web site: http://www.cais.upatras.gr/
Κεντρικό Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών: Τμήμα Πληροφορικής
και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημιούπολη – Ιλίσια, 157 84 Αθήνα, Γραφείο Α22, Τηλ. 210 7275220, Fax. 210 7275214, E-mail: gd@di.uoa.gr, web site: http://career-office.uoa.gr/
Γραφείο Διασύνδεσης Α.Π.Θ. (Κεντρικό): Κτίριο Διοίκησης, Α.Π.Θ., 54124, Θεσσαλονίκη, τηλ.: +30 2310 995314-5, +30 2310 997340, fax: +30 2310 995312, e-mail: gd@cso.auth.gr, web site: http://www.cso.auth.gr/
Ένωση Ελλήνων Χημικών: Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα, τηλ.: 210/3821524 & 3832151, web site: http://www.eex.gr/eex/eex.htm
ΥΠΕΠΘ: Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών, Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι, τηλ.:+30 210 3442000 (κέντρο), +30 210 3442505-6-8, +30 210 3442520, fax: +30 210 3442365, e-mail: webmaster@ypepth.gr, web site: www.ypepth.gr
Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης Αθήνας (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.): Αγ. Κωνσταντίνου 54, 104 37 Αθήνα, τηλ. κέντρο: +30 210 5281000, Διεύθυνση Ενημέρωσης fax: +30 210 5239525, Διεύθυνση Αναγνώρισης Ακαδημαϊκών Τίτλων +30 210 5239679, e-mail: information@doatap.gr, web site: http://www.doatap.gr
Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.): Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης - Διοικητήριο, 541 23 Θεσσαλονίκη, τηλ.: +30 2310 379371-2, fax: +30 2310 379374, e-mail: thessaloniki@doatap.gr, web site: http://www.doatap.gr
Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΑΕΙΤΤΕ), Πανεπιστημίου 67 (5ος όροφος), 105 64 Αθήνα, τηλ: +30 210 3243923, fax: +30 210 3243926, +30 210 3316651, e-mail: srpq@otenet.gr, web site: http://www.srpq.gr
Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ): Κορνάρου 2 & Ερμού, 10563 Αθήνα, τηλ.:+30 210 3230073,+30 210 3236544, +30 210 3221255, Fax:+30 210 3311338, E-mail:olme@otenet.gr, web site: http://www.olme.gr/

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Σχολές του 4ου πεδίου που οι μαθητές πρέπει να έχουν και γνώσεις Χημείας

Κανονικά οι παρακάτω σχολές του 4ου ΠΕΔΙΟΥ θα έπρεπε να αποκλειστούν στους μαθητές της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ  που ΔΕΝ έχουν διδαχθεί Χημεία στην Γ΄ Λυκείου.
Παρ' όλα αυτά καμμία αλλαγή δεν έγινε τόσα χρόνια με αποτέλεσμα να έχουμε φοιτητές π.χ. της Γεωπονίας με γνώσεις Χημείας γ΄ Γυμνασίου (γιατί κατά τη συνήθεια από την Α΄Λυκείου: " γιατί να διαβάσω Χημεία αφού θα πάω Τεχνολογική";)
Δείτε τις σχολές όπως τις συγκέντρωσε ο συνάδελφος χημικός Μπαλτζόπουλος Αντώνης:

ΑΕΙ

308 (κωδ. 353) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ) - ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
310 (κωδ.327) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
317 (κωδ. 280) ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
319 (κωδ. 284) ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
320 (κωδ. 273) ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
321 (κωδ. 360) ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΒΟΛΟΣ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
322 (κωδ. 274) ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΒΟΛΟΣ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
323 (κωδ. 325) ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
324 (κωδ. 212) ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ) - ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
325 (κωδ. 275) ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
326 (κωδ. 271) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
327 (κωδ. 368) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
329 (κωδ. 328) ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ) - ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
330 (κωδ. 200) ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
331 (κωδ. 324) ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΑΘΗΝΑ) - ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
332 (κωδ. 288) ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
334 (κωδ. 323) ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
343 (κωδ. 272) ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
346 (κωδ. 241) ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛ/ΡΓΩΝ (ΑΘΗΝΑ) - ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
348 (κωδ. 242) ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΧΑΝΙΑ) - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
351 (κωδ. 214) ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΧΑΝΙΑ) - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
352 (κωδ. 476) ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΞΑΝΘΗ) - ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
359 (κωδ. 209) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) - ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
360 (κωδ. 211) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
361 (κωδ. 210) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ) - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
362 (κωδ. 332) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ)-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
364 (κωδ. 276) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
373 (κωδ. 369) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ (ΛΑΜΙΑ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
381 (κωδ. 235) ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) - ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
382 (κωδ. 237) ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

TEI

383 (κωδ. 239) ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
401 (κωδ. 480) ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ (πρώην Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων - Αθήνα)
404 (κωδ. 550) ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΔΡΑΜΑ) - ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
405 (κωδ. 551) ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ) - ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
441 (κωδ. 516) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
442 (κωδ. 469) ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. 2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ)
443 (κωδ. 473) ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΚΟΖΑΝΗ) - ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. 2. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
444 (κωδ. 467) ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΛΑΡΙΣΑ) - ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
445 (κωδ. 465) ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΠΑΤΡΑ) - ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
446 (κωδ. 461) ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) - ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ
447 (κωδ. 475) ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΣΕΡΡΕΣ) - ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. 2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ)
448 (κωδ. 479) ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΧΑΛΚΙΔΑ) - ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
449 (κωδ. 513Α) ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΕ (ΚΑΒΑΛΑ) - ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ)
450 (κωδ. 531Β) ΜΗΧΑΝΟΛΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΕ (ΚΑΒΑΛΑ) - ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ)
453 (κωδ. 718) ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ (ΑΘΗΝΑ) - ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ
454 (κωδ. 752) ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ (ΔΡΑΜΑ) - ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
464 (κωδ. 520) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ (1)
465 (κωδ. 522) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) - ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
467 (κωδ. 555) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ - ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) - ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
469 (κωδ. 716) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ) - ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ
470 (κωδ. 717) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
471 (κωδ. 546) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) - ΤΕΙ ΙΟΙΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
472 (κωδ. 515) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) - ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
473 (κωδ. 739) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) - ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
474 (κωδ. 514Α) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΚΟΖΑΝΗ) - ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ)
475 (κωδ. 514Β) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΚΟΖΑΝΗ) - ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ)
476 (κωδ. 557) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ) - ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 4.ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ)
477 (κωδ. 538) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΑΡΤΑ) - ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3. ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ- ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ)
478 (κωδ. 535) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 4.ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ)
479 (κωδ. 531) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
480 (κωδ. 536) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) - ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ)
481 (κωδ. 533) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΛΑΡΙΣΑ) - ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΦYTΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 4. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ)
482 (κωδ. 537) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΦΛΩΡΙΝΑ) - ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
483 (κωδ. 698) ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) - ΤΕΙ ΙΟΙΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
484 (κωδ. 532) ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΧΑΝΙΑ) - ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το νέο (!) τραγούδι για τον Περιοδικό Πίνακα


ΣΤΙΧΟΙ:
There’s Hydrogen and Helium
Then Lithium, Beryllium
Boron, Carbon everywhere
Nitrogen all through the air

With Oxygen so you can breathe
And Fluorine for your pretty teeth
Neon to light up the signs
Sodium for salty times

Magnesium, Aluminium, Silicon
Phosphorus, then Sulfur, Chlorine and Argon
Potassium, and Calcium so you’ll grow strong
Scandium, Titanium, Vanadium and Chromium and Manganese

CHORUS
This is the Periodic Table
Noble gas is stable
Halogens and Alkali react agressively
Each period will see new outer shells
While electrons are added moving to the right

Iron is the 26th
Then Cobalt, Nickel coins you get
Copper, Zinc and Gallium
Germanium and Arsenic

Selenium and Bromine film
While Krypton helps light up your room
Rubidium and Strontium then Yttrium, Zirconium

Niobium, Molybdenum, Technetium
Ruthenium, Rhodium, Palladium
Silver-ware then Cadmium and Indium
Tin-cans, Antimony then Tellurium and Iodine and Xenon and then Caesium and…

Barium is 56 and this is where the table splits
Where Lanthanides have just begun
Lanthanum, Cerium and Praseodymium

Neodymium’s next too
Promethium, then 62?s
Samarium, Europium, Gadolinium and Terbium
Dysprosium, Holmium, Erbium, Thulium
Ytterbium, Lutetium

Hafnium, Tantalum, Tungsten then we’re on to
Rhenium, Osmium and Iridium
Platinum, Gold to make you rich till you grow old
Mercury to tell you when it’s really cold

Thallium and Lead then Bismuth for your tummy
Polonium, Astatine would not be yummy
Radon, Francium will last a little time
Radium then Actinides at 89

REPEAT CHORUS

Actinium, Thorium, Protactinium
Uranium, Neptunium, Plutonium
Americium, Curium, Berkelium
Californium, Einsteinium, Fermium
Mendelevium, Nobelium, Lawrencium
Rutherfordium, Dubnium, Seaborgium
Bohrium, Hassium then Meitnerium
Darmstadtium, Roentgenium, Copernicium

Ununtrium, Flerovium
Ununpentium, Livermorium
Ununseptium, Ununoctium
And then we’re done!!

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Από το μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο

 Πηγαίνετε από ασύλληπτα μικρές διασστάσεις σε αντικείμενα με ασύλληπτα μεγάλες διαστάσεις.
Ξεκινήστε πατώντας εδώ
1. Πατήστε start
2. Χρησιμοποιώντας κάτω την scroll-bar κάνετε μεγένθυση ή σμίκρυνση. Αν πατήσετε πάνω σ' ένα αντικείμενο βλέπετε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό.